Рівненська бігова ліга 2020 Брав участь

Доданий
28.05.2019
Номер
51
Спорт

Рівненська бігова ліга 2020 – це серія оздоровчих забігів для мешканців Рівного. Загалом участь у заходах візьмуть близько 1200 рівнян різного віку, статі та фізичних можливостей. Заходи будуть спрямовані не на змагальну складову, а на залучення до бігу найширших верств населення. Проект – «Рівненська бігова ліга 2018» вже був у Рівному. Це була серія із 7 стартів, участь в яких взяли 1450 рівнян.

Автор проєкту
Сергій
Сергій Ющишин
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Активні рівняни вже не уявляють життя міста без легкоатлетичних масових оздоровчих забігів, які організовує команда ентузіастів – Rivne Running Club.

Величезна кількість рівнян тренуються впродовж року, щоб поліпшити свої результати у порівняні із тими, що вони показали на попередніх забігах. Це мотивує і дорослих, і малих підтримувати себе у здоровій фізичній формі, підтягувати фізичні кондиції, а когось навіть – стати напівпрофесійним бігуном.

Підтвердженням цього є той успіх, з яким був реалізований проект «Рівненська бігова ліга 2018», фінансування якого переважно відбувалося за кошти Громадського бюджету 2018 року. Тоді участь у 7-и забігах взяли 1450 учасників (40,5% - жінки, 59,5% - чоловіки).

Наш новий проект – «Рівненська бігова ліга 2020» - це удосконалена форма попереднього комплексу заходів. Ми зменшили кількість забігів, але збираємося зробити їх більш якісними та цікавішими для учасників.

«Рівненська бігова ліга 2020» - це серія із 4-х забігів впродовж року, 3-и з яких будуть заліковими, а 1 – розважально-оздоровчим. Участь в кожному із 3-х забігів передбачає отримання учасником залікових балів, відповідно до місця яке посяде бігун-аматор. Причому не важливо, яке місце посяде учасник – перше, чи 127 – йому будуть нараховуватися бали. За 1 місце – 1 бал, за 127 місце – 127 балів. Такі бали будуть нараховуватися усім учасникам за кожну участь в 3-х залікових забігах.
Таким чином, буде формуватися рейтинг бігунів-аматорів – учасників забігів. Чим менше балів в учасника за підсумками 3-х забігів – тим вище його загальне місце в рейтингу «Рівненської бігової ліги 2020». Відповідно до рейтингу, будуть визначені переможці та призери серед чоловіків та жінок у «Рівненській біговій лізі 2020». Нагородження топ-призерів відбудеться наприкінці 2020 року – початку 2021 року спільно зі звітом щодо реалізації проекту, як це було за підсумками забігів 2018 року.

Для того, щоб долучити до участі у «Рівненській біговій лізі 2020» якомога ширше коло учасників – буде організований 1 незаліковий забіг – «Сильні духом 2020». До участі абсолютно в усіх заходах ліги будуть заохочуватися, в тому числі, особи та діти з інвалідністю.
Особливістю залікових забігів буде також те, що на кожному з них учасники, які успішно фінішують, будуть отримувати медалі в стилістиці «Рівненської бігової ліги 2020».
Головна мета проекту «Рівненська бігова ліга 2020» - масове оздоровлення населення Рівного через долучення рівнян до регулярної участі у спортивно-масових забігах.

Оскільки усі забіги «Рівненської бігової ліги 2020» є тематичними – кожен з них популяризує позитивні спортивно-оздоровчі, європейські, патріотичні та благодійні цінності.

Залікові забіги «Рівненської бігової ліги 2020»:
- Забіг у вишиванках «Rivne Patriotic Run 2020»
- Рівненський півмарафон «Pokrova Half Marathon 2020»
- Благодійний забіг «Rivne St. Mykolas Run 2020»
Незаліковий забіг «Рівненської бігової ліги 2020»:
- Традиційний забіг «Сильні духом 2020».

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Учасниками попереднього проекту, підтриманого громадою Рівного, - «Рівненською біговою лігою 2018» - стали 1450 учасників (40,5% - жінки, 59,5% - чоловіки). Попри те, що кількість забігів в рамках нового проекту зменшиться до 4-х, очікуємо мати щонайменше 1200 учасників. У новому проекті наші забіги стануть ще більш масовими, а головне – якіснішими в організації.

Участь у забігах братимуть рівняни від 2-3 років до 80 років і старші, незалежно від статі. Усі забіги будуть доступні для осіб та дітей з інвалідністю. Для таких категорій учасників будуть проведені окремі нагородження, як це було під час реалізації попереднього проекту. Такі номінації називалися «Непереможні».

Традиційно будуть нагороджуватися наймолодший та найстарший учасники на кожному із забігів. Таким чином, біг популяризуватиметься серед найширших вікових груп рівнян.

Окрім безпосередніх учасників забігів, яких планується щонайменше 1200 осіб, проект також буде поширюватися на глядачів цих заходів, які також будуть долучені до забігів у якості вболівальників, волонтерів, мимовільних спостерігачів.

Про сам проект «Рівненської бігової ліги 2020» і окремо про забіги будуть поінформовані всі рівняни через ЗМІ. Відповідно, ідеї проекту, популяризація здорового способу життя, інформація про долучення мешканців до занять оздоровчим бігом – будуть поширені поміж усіма мешканцями Рівного, які будуть непрямими бенефіціарами проекту.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Головними результатами проекту стануть:
- залучення щонайменше 1200 осіб до оздоровчих забігів;
- активізація спортивного волонтерства на бігових заходах проекту;
- популяризація здорового способу життя та спорту поміж людей з інвалідністю;
- цільова благодійна допомога, яка буде організована в рамках забігів проекту;
- популяризація бігу як найдоступнішого спортивного заняття для рівнян;
- промоція ідей оздоровлення населення через заняття фізкультурою та спортом;
- залучення рівнян до благодійних та соціальних програм проекту;
- промоція Рівного як міста унікальних спортивних подій;
- виховання юних легкоатлетів Рівного та області;
- продовження традицій активного святкування Дня незалежності України, Свята Покрови та Дня Святого Миколая.

Фотографії

Експертна оцінка