За здоров’ям – на сучасний спортивний майданчик (реконструкція спортивного майданчика НВК №26) Брав участь

Доданий
17.05.2019
Номер
5
Освіта

Головна ідея - це вільний доступ всіх місцевих жителів у позашкільний час для занять фізичною культурою, спортом та пропаганда здорового способу життя та спорту.
Створення сучасного футбольного поля для школи та місцевого населення.

Автор проєкту
Володимир
Володимир Дзюбак
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Павлюченка, 24, Рівне

Опис

Опис проекту

Найголовніша мета проекту – зацікавити дітей різних вікових категорій спортивними іграми, прививати культуру активного та здорового відпочинку. Спортивний майданчик повинен бути багатофункціональним і безпечним, відповідати стандартам якості. Більше того, він повинен забезпечити дітям змістовне і цікаве дозвілля, яке сприятиме їх фізичному й розумовому розвитку, а також соціальній адаптації. Покращення матеріально-технічної бази закладу та підвищення рівня та якості занять фізичною культурою спортом та дозвіллям. Підлаштування під можливості дітей з особливими фізичними потребами. Сучасний спортмайданчик школи спонукатиме дітей більш активно займатись спортом, набувати навичок у процесі фізичної підготовки. Реалізація проекту передбачає також і вирішення соціальних завдань: не лише залучення школярів до спорту, а й виховання усвідомленого підходу до життя і свого вибору місця в ньому. Організація та проведення фізкультурно-спортивних заходів сприятимуть популяризації здорового способу життя.
Спортивний майданчик має старе штучне покриття, встановлене в 2004 році, яке має значні дефекти, що призводить до травмування дітей.
Пропонуємо замінити старе деформоване покриття майданчика на сучасне штучне покриття, облаштувати футбольне поле зі штучним покриттям, зону спортивного відпочинку. Даний проект відповідає Стратегії розвитку м. Рівного, Програмам «Спортивний майданчик», «Розвитку освіти м. Рівного» затверджених Рівненською міською радою.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Для учнів школи, осіб з особливими фізичними потребами, мешканців мікрорайону, прилеглого до навчального закладу, а також всіх небайдужих до здорового способу життя.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Показники успішності проекту:
Кількість організованих спортивних змагань і турнірів:
1 рік після завершення проекту - 10
2 рік після завершення проекту - 18
3 рік після завершення проекту - 25
Збільшення учнів, які обрали для навчання НВК №26:
1 рік після завершення проекту - 1040
2 рік після завершення проекту - 1150
2 рік після завершення проекту - 1250
Фінансова сталість
Реконструкція спортивного майданчика на території НВК № 26 дозволить звести до мінімуму витрати закладу на оренду інших спортивних зал у місті для проведення навчальних занять з фізкультури, тренувального процесу та проведення змагань . Водночас проект не передбачає економічної самоокупності, а дає потужні соціальні можливості для громади, які й окуповлюють фінансові затрати на реалізацію. Сучасний майданчик стане базою для проведення змагань, занять різних спортивних секцій, які функціонуватимуть самоокупно (робота тренерів оплачуватиметься коштами батьків на проведення занять), зношення матеріальної бази майданчика покриватиметься доходами від його оренди спортивними секціями.
Інстуційна сталість
Власником матеріальних продуктів проекту залишиться Рівненська міська рада, користувачем – Рівненський НВК №26 та громада мікрорайону. Покращення спортивної інфраструктури підвищить імідж школи серед батьків та школярів міста.
Політична сталість
Ефективна реалізація проекту підвищить політичний імідж влади, зросте довіра місцевого населення до керівництва міста. Одним з суттєвих векторів місцевої політики стане саме розвиток спортивної сфери, враховуючи наявні на сьогодні успіхи та досягнення у цій галузі.
Інновація
Інноваційність проекту полягає в адаптованості даного спортивного об’єкту для використання особами з особливими потребами – дітьми-інвалідами. Спортивний майданчик матиме відкритий доступ для усіх бажаючих жителів мікрорайону та гостей міста. Майданчик активно використовуватиметься для проведення різноманітних спортивних турнірів різного рівня (міських, районних, регіональних, міжнародних).

Експертна оцінка