Багатофункціональний майданчик для моделювання ситуацій дорожнього руху в мікрорайоні Північний Реалізований

Доданий
27.05.2019
Номер
25
Безпека та громадський порядок

Проект передбачає створення навчальної зони для всіх охочих з вивчення правил дорожнього руху, моделювання ситуацій з використанням дорожніх знаків, зменшенням шуму, проїздом до будинків та закладу загальної середньої освіти. Системна робота зробить життя молодого покоління безпечнішим, а також створить додаткові умови для сімейного відпочинку, пізнавального та активного дозвілля дітей.

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Коваль
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Льонокомбінатівська, 13, Рівне

Опис

Опис проекту

Метою проекту є покращення ситуації в міському середовищі, підвищення соціального, побутового рівня життя мешканців будинків №18, 20, активізація просвітницької роботи з вивчення правил дорожнього руху дітьми.
Завдяки реалізації проекту впорядкується під’їзд транспорту до окремих будівель, знизиться рівень шуму, що усуне проблему частих скарг місцевих жителів. Навчально-просвітницька робота серед дошкільної та учнівської молоді, молодих сімей та їх дітей щодо дотримання правил безпеки дорожнього руху вийде на якісно новий рівень. Адже, як відомо, через зростання кількості автотранспорту проблема безпеки дорожнього руху з кожним роком тільки загострюється. Це допоможе у вихованні добропорядного громадянина в майбутньому. До того ж істотно покращиться зовнішній вигляд дворової території.
Крім вирішення проблем із стихійним паркуванням, зменшенням шуму, проїздом до будинків та закладу загальної середньої освіти буде створено навчальну зону для всіх охочих з вивчення правил дорожнього руху, моделювання ситуацій з використанням дорожніх знаків. Системна робота зробить життя молодого покоління безпечнішим, а також створить додаткові умови для сімейного відпочинку, пізнавального та активного дозвілля дітей. Сім’ї зможуть з користю проводити більше часу разом.
Багатофункціональний об’єкт з асфальтовим покриттям розміром 65Х20 метрів буде розташований між будинками по вул. Льонокомбінатівська, 15 та пр. Генерала Безручка, 26, міститиме найпоширеніші зразки дорожньої розмітки та буде доступним усім мешканцям мікрорайону, у тому числі батькам з дітьми, учнівським колективам міста Рівного, дітям з особливими освітніми потребами. Додатково буде закуплено 2 комплекти дорожніх знаків для моделювання різних ситуацій на дорозі.

Співавтор проекту - Овчинніков Анатолій Михайлович.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Проект розрахований на дітей дошкільного віку, учнів (в тому числі з особливими освітніми потребами), батьків, мешканців мікрорайону, представників патрульної поліції, інших зацікавлених осіб.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Завдяки багатофункціональності всі охочі зможуть на прикладах моделювати життєві ситуації (пішки, на велосипеді, тощо), навчати своїх дітей правилам дорожнього руху. Представники патрульної поліції, працівники навчальних закладів зможуть організовувати навчання на свіжому повітрі, за потреби влаштовувати міжшкільні змагання, проводити показові заняття, виховні заходи з безпеки дорожнього руху, що позитивно вплине на формування свідомості, самодисципліни молодого покоління в майбутньому і стане прикладом для наслідування іншим містам України.

Фотографії

Експертна оцінка

Фотографії реалізованого проєкту