Науковий сквер Брав участь

Доданий
23.05.2019
Номер
20
Освіта

Науковий сквер – це місце, де під відкритим небом розміщені діючі моделі та пристрої, що демонструють наукові відкриття, де для мешканців міста проходять науково-популярні зустрічі з науковцями, де прогулюючись, мимоволі занурюєшся у безмежний світ науки. Це унікальний у місті об’єкт, що виконуватиме державне завдання популяризації серед населення, особливо молоді, природничих наук.

Автор проєкту
Алла
Алла Міркова
Бюджет
249 578 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Галицького Данила, 15, Рівне

Опис

Опис проекту

Рівень зацікавленості математично-природничою освітою в Україні щороку падає. Діти і молодь мало цікавляться наукою, вважають її нудною. Взаємодія з науковими моделями і об’єктами збільшить обізнаність відвідувачів щодо природничих наук, а змінні виставки популяризуватимуть українську науку, яка наразі маловідома навіть для дорослих. Сонячний годинник, гномон, модель сонячної системи, астролябія, модель ДНК, вітрогенератор, модель гідротурбіни, тарілки для фокусування звукових хвиль,гіперболічний параболоїд – об’єкти , що зроблять перебування на свіжому повітрі цікавим і змістовним не тільки для дітей, а й для дорослих. У багатьох Європейських містах є подібні місця з вуличними науково-популярними експонатами. Створення у Рівному скверу з науково-мистецькими об’єктами, скульптурами, які допомагають зрозуміти факти з природничих наук – це поява корисного і цікавого для мешканців міста громадського простору.
Співавтор проекту - Мірков Віктор Анатолійович.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Науковий сквер – це працюючий без вихідних , у будь яку пору світлового дня безкоштовний музей під відкритим небом для усіх вікових груп населення та гостей міста.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Науковий сквер ,завдяки своїй інтерактивності, стане улюбленим місцем відпочинку з дітьми, місцем проведення змістовного дозвілля молоді та відпочинку на свіжому повітрі людей похилого віку та осіб з обмеженими можливостями.

Фотографії

Експертна оцінка