Водовідведення та реконструкція дитячих майданчиків дошкільного навчального закладу №44 м.Рівне. Реалізований

Доданий
11.05.2018
Номер
9
Освіта

Покриття території дитячих майданчиків ДНЗ №44 фактично зруйноване корінням дерев та потоками води: асфальтне покриття – потріскалось, місцями провалилось, бордюри поламались, частина їх відсутня.
Якщо не реконструювати майданчики та не відвести дощову воду, то вони остаточно будуть зруйновані.

Автор проєкту
Лідія
Лідія Кузьмук
Бюджет
229 520 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Вербова, 40, Рівне

Опис

Опис проекту

Мета: провести реконструкцію майданчиків, відвести дощову воду з території ігрової зони дошкільного навчального закладу №44 до водостоку по вул. Вербовій, надати вільний доступ у вихідні та святкові дні батькам з дітьми дошкільного віку та дітям з особливими потребами у визначені години вихідних та святкових днів.

Проблема: У мікрорайоні «Ювілейний» міста Рівне не вистачає дитячих майданчиків для дітей дошкільного віку. Прибудинкові ігрові майданчики не завжди задовольняють ігрові потреби малюків. А ті, що обладнані в окремих дворах, не відповідають віковим особливостям дітей дошкільного віку та малятам з особливими потребами, простір таких майданчиків обмежений, що не відповідає руховим потребам малят. Мають місце факти, коли існуючі майданчики руйнують, щоб встановити металеві гаражі. . Будівництво нових майданчиків йде повільними темпами, при встановленні обладнання не враховуються можливості дітей з особливими потребами. Без систематичного догляду обладнання громадських дитячих майданчиків швидко руйнується.
Дошкільний навчальний заклад №44 готовий у вихідні та святкові дні надавати свою ігрову територію для дітей з особливими потребами та батькам з дітьми дошкільного віку за умови реконструкції території ігрових майданчиків.
Після дощів і злив затоплюються майданчики дошкільного закладу, грунтове покриття змивається, ігрове обладнання швидко руйнується, коріння дерев довершує знищення ігрової зони. Відведення води з території ігрової зони ДНЗ не облаштоване.
Нерівна поверхня дитячих майданчиків може призвести до травмування малюків та створюватиме небезпеку для дітей з особливими потребами.

Рішення: Провести реконструкцію дитячих майданчиків 12шт. (вирівнювання території, яку пошкодили коріння дерев, відведення дощової води з території дошкільного закладу до водостоку по вул. Вербовій шляхом встановлення спеціальних водостічних жолобів, завезення грунту, щебеню та піску, облаштування трав’яного покрову, ремонту бордюрів, що розділяють групові майданчики, навколо клумб, газонів та асфальтування доріжок між дитячими майданчиками);
Вплив на громаду: Реалізація проекту дасть змогу дітям дошкільного віку та малятам з особливими потребами разом з батьками, що проживають у мікрорайоні «Ювілейний» нашого міста, більше перебувати на свіжому повітрі, отримати доступ до занять активною руховою діяльністю на безпечних дитячих майданчиках, формувати духовну культуру та милосердне ставлення дітей та дорослих до малят з особливими потребами, забезпечити ігрові потреби дітей у вихідні та святкові дні, залучити батьків, волонтерів та персонал дошкільного закладу до організації дозвілля дошкільнят у вихідні та святкові дні.
Відведення дощової води з території ігрових майданчиків ДНЗ убереже від руйнування територію та ігрове обладнання дитячих майданчиків закладу, захистить від затоплення ігрове обладнання та двір будинку №38 по вул.Вербовій.
Район, в якому розташований ДНЗ №44 (вул. Вербова та прилеглі вулиці – Г.Бухала, Ювілейна, Макарова), густонаселений, однак, для вільного доступу відкритий лише ігровий майданчик у парковій зоні, обладнання якого не відповідає можливостям малят 2-6- річного віку для організації самостійних ігор. Нові об’єкти ігрової та спортивної інфраструктури для дітей дошкільного віку створюються дуже повільно.
Під час прогулянок батьки малят не завжди мають можливість спілкуватися з іншими дорослими про проблеми виховання, розвитку та зміцнення здоров’я своїх дітей. Тому реконструкція дитячих майданчиків ДНЗ, які є не тільки об’єктами для розважання та ігор дітей дошкільного віку, а й місцем активного спілкування батьків про проблеми фізичного, морального, патріотичного, екологічного виховання малят, формування у дітей і дорослих бережного ставлення до громадського майна, соціалізації дітей з особливими потребами.
Після реконструкції та ремонту буде надано у визначені години (з 10-00 до 12-00, з 16-00 до 18-00) у вихідні та святкові дні вільний доступ до дитячих майданчиків для батьків з дітьми дошкільного віку. Діти під наглядом дорослих матимуть змогу гратися на безпечному обладнанні, відпочивати у затишних павільйонах, спілкуватися з ровесниками з різними фізичними та психічними можливостями, вчитимуться підтримувати тих друзів, які потребують підтримки.


Відповідність стратегічним пріоритетам: Підтримка і розвиток інфраструктури міста, ігрової інфраструктури закладів освіти та її доступність для громадян міста, надання рівних можливостей для задоволення ігрових інтересів дітям з особливими потребами, покращення комфортності і безпечності перебування дорослих і дітей на території ігрових майданчиків після дощів та злив; формування екологічної культури, здорового способу життя дітей і дорослих, громадянської відповідальності членів суспільства за спільне майно є актуальним та вагомою складовою бюджетних і цільових програм м. Рівне, які виконує управління освіти виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Користуватися реконструйованими дитячими майданчиками зможуть щоденно вихованці закладу дошкільної освіти №44, а у вихідні і святкові дні діти 2-6 років з батьками та діти з особливими потребами (з 10-00 до 12-00, з 16-00 до 18-00).
Відведення води з території дитячих майданчиків не тільки покращить комфорт користувачів, підвищить безпеку перебування малят на території, а й зменшить кількість звернень мешканців будинку №38 по вул. Вербовій, батьків вихованців ДНЗ щодо підтоплення ігрової зони та дворової території.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Будуть реконструйовані (вирівняні, упорядковані із заміною бордюрів та ремонтом асфальтних доріжок) 12 дитячих майданчиків на території дошкільного навчального закладу №44, встановлене водовідведення з території ігрової зони дітей, що значно поліпшить не тільки якість міської інфраструктури в мікрорайоні «Ювілейний», вулиці Вербової та прилеглих до неї вулиць, а й дасть змогу якісно та безпечно організувати дозвілля дошкільників та дітей з особливими потребами у супроводі батьків у вихідні і святкові дні на екологічно чистій, захищеній зеленими насадженнями території, навчати здорових дітей доброзичливого та чуйного ставитись до ровесників з особливими потребами, створити умови для обміну досвідом сімейного виховання між батьками, формувати здоровий спосіб життя підростаючого покоління та бережне ставлення до спільного майна.

Фотографії