Облаштування багатофункціонального спортивно-ігрового майданчика на території Рівненської ЗОШ №20 Реалізований

Доданий
30.05.2018
Номер
89
Спорт

Проект передбачає відновлення застарілої вуличної спортивної інфраструктури ЗОШ №20, що сприятиме зростанню ефективності уроків фізкультури. Майданчик створюватиметься з урахуванням потреб людей з обмеженими можливостями, що дозволить як учням школи, так і жителям мікрорайону які мають рухові обмеження займатись фізкультурою та сприятиме реалізації принципів інклюзії.

Автор проєкту
Ганна
Ганна Котенко
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Теліги Олени, 27А, Рівне

Опис

Опис проекту

Мета проекту:
Забезпечити умови для занять фізичною культурою і спортом, проведення вуличних ігор та активного здорового відпочинку для учнів ЗОШ 20 та жителів мікрорайону, з урахуванням потреб людей з обмеженими руховими можливостями.
Проблема:
У ЗОШ №20 щорічно навчається більше 400 учнів, на прилеглих територіях проживає близько 6 000 жителів м.Рівне.
Спортивний майданчик ЗОШ №20 обладнаний застарілим спортивним інвентарем, який є зношеним, не цікавий дітям, не відповідає потребам учнів з обмеженими можливостями.
Учні ЗОШ №20 не мають доступного для учнів інших шкіл вуличного спортивного інвентаря, відповідно, не можуть повною мірою реалізувати свій потенціал в спорті. Жителі прилеглого мікрорайону не мають у найближчому доступі можливості для щоденних занять фізкультурою та безкоштовного проведення активного дозвілля (для жителів доступні лише 2 міні-футбольні майданчики та 1 футбольно-баскетбольний майданчик, немає доступних силових тренажерів, гімнастичного обладнання).
Діти та дорослі з особливими потребами не мають рівних можливостей для занять фізкультурою, оскільки наявний в дворах та на території інших шкіл спортивний інвентар не враховує їхні потреби, не є доступним, а іноді є потенційно травмонебезпечним.
Проект дозволить забезпечити задоволення потреб учнів ЗОШ №20 та жителів мікрорайону в руховій активності, сприятиме збільшенню чисельності людей, які регулярно займаються різними видами фізкультури, що сприятиме формуванню здорового способу життя. Проект сприятиме розбудові доступного середовища та інтеграції в суспільство людей з особливими потребами.
Реалізація даного проекту відповідає стратегічному пріоритету
«Збереження фізичного здоров’я громадян» Програми соціально-економічного розвитку м.Рівного на 2015-2019 роки.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Основні бенефеціари проекту:
1. Учні ЗОШ №20. Щорічно в школі навчається понад 400 учнів, які отримають безпосередні вигоди від реалізації проекту: підвищиться ефективність уроків фізичної культури, покращиться загальний фізичний стан учнів.
2. Жителі прилеглого мікрорайону (близько 6000 осіб). Жителі отримають можливість занять фізкультурою за місцем проживання, що сприятиме поширенню здорового способу життя.
3. Люди з особливими потребами. Люди з обмеженою руховою активністю отримають можливість для занять спортом та покращення стану здоровя, проект сприятиме розбудові інклюзивного суспільства.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Очікувані результати:
1) Збільшиться кількість сучасних спортивних споруд у м.Рівне;
2) Буде створено перший в Рівному інклюзивний спортивний майданчик
3) Підвищиться ефективність занять фізичною культурою та рівень навчальних досягнень з фізичної культури в ЗОШ №20 м.Рівне
4) Збільшиться кількість громадян, залучених до занять фізичною культурою та масовим спортом
5) Скоротиться кількість захворювань учнів та залучених жителів внаслідок підвищення ефективності регулярних занять фізичною культурою;
6) Буде забезпечено рівний доступ людей з особливими потребами до спортивного обладнання і занять фізкультурою.

Фотографії