Благоустрій частини території Рівненського гідропарку Брав участь

Доданий
30.05.2018
Номер
88
Комунальне господарство

Рівненський гідропарк може бути окрасою міста, перспективним місцем для відпочинку та занять спортом. Тут є скульптури та водойми, які створюють неповторну атмосферу. Однак, територія гідропарку занедбана та потребує комплексного облаштування. Проектом пропонується провести благоустрій першої черги, аби місце стало окрасою Рівного, комфортним і безпечним для відпочинку.

Автор проєкту
Віталій
Віталій Кончук
Бюджет
1 345 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Степана Бандери, Рівне

Опис

Опис проекту

Рівненський гідропарк може бути окрасою міста і дуже перспективним місцем для відпочинку та занять спортом із хорошим розташуванням. Тут є скульптури та водойми, які надають місцю неповторну атмосферу. Також там нещодавно було побудовано першу в Україні чашу для катання на велосипедах, роликах та скейтах. Але останнім часом це місце занепало, зруйноване покриття доріжок, відсутність лавок, смітників та освітлення. Хащі, в які перетворились зелені насадження роблять не привабливим прогулянки та заняття спортом. Оскільки місце втратило популярність тому має і обмаль уваги поліції, що приваблює компанії, котрі прагнуть вживати алкоголь та наркотики. Внаслідок цього гідропарк стає брудним, сірим та моторошним.
Тому пропонується проводити облаштування гідропарку в кілька етапів. Зокрема, у першу чергу для розвитку гідропарку потрібно провести благоустрій пішохідних та велодоріжок, окультурення зелених насаджень, розміщення лавок та смітників і облаштування освітлення.
Так, на першому етапі (запронованого проектом) пропонується прокласти доріжку на головній дорозі гідропарку, площею у 2000 метрів квадратних, а також обрізати сухе гілля дерев, викорчувати пеньки та провести загальний благоустрій зелених насаджень.
Таким чином, у результаті реалізації першого етапу проекту рівняни вже отримають охайний, зручний та більш безпечний парк з покращеною доступністю та благоустроєм; - у парку з’являться більш зручні облаштовані для транзиту та прогулянок доріжки; - будуть встановлені лавки та смітники.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Рівняни та гості міста.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Облаштування парку, фактично в центрі міста, який стане безпечним і комфортним місцем для відпочинку. Це також дозволить знизити рівень розпивання алкогольних напоїв і вживання наркотиків у захаращеному ніні гідропарку.