Адаптація міської туристичної інфраструктури до потреб людей з інвалідністю Реалізований

Доданий
29.05.2018
Номер
67
Культура

Проект передбачає створення умов у м.Рівне для комфортного дозвілля людей з інвалідністю, зокрема розроблення та розміщення тактильних карт – схем міста, адаптацію музейних експозицій та створення віртуальних екскурсій з субтитрами, тифлокоментарем та сурдодублюванням.

Автор проєкту
Бюджет
249 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Рівне

Опис

Опис проекту

Основна мета проекту: формування міського простору, комфортного для дозвілля осіб з інвалідністю

Проблема, на вирішення якої він спрямований: проект спрямований на вирішення проблеми відсутності туристичної інфраструктури для осіб з інвалідністю, яка нерозривно пов’язана з рівнем їх соціалізації, якістю життя та відпочинку.

Запропоновані рішення:
1) Створення системи туристичного орієнтування
Розроблення та розміщення у місцях масового перебування туристів тактильних карт-схем міста з використанням шрифту Брайля із застосуванням універсального дизайну.
Характеристика карти-схеми:
висота підставки - 1 м;
розмір поверхні карти-схеми - 1 х 1,5 м;
тактильність: від 1 мм;
матеріал: алюміній, бронза або пластик.

2) Створення спеціальних туристичних пропозицій
- адаптація музейних експозицій до потреб відвідувачів з інвалідністю;
- створення трьох віртуальних екскурсій з субтитрами, тифлокоментарем та сурдодублюванням.

Пояснення щодо того, чому саме це завдання повинно бути реалізоване і яким чином його реалізація вплине на подальше життя мешканців: Увага до проблем людей з особливими потребами є першою ознакою цивілізованого суспільства. Крім того, що в рамках проекту буде створено умови для дозвілля жителів та гостей м.Рівне з інвалідністю, реалізація поставлених завдань сприятиме підвищенню рівня розуміння проблем цієї категорії людей та формуванню відповідної суспільної свідомості. Саме це є запорукою для подальшого розвитку інфраструктури міста, дружньої до потреб людей з інвалідністю.

Співавтор проекту - Поліщук Петро Степанович
Співавтор проекту - Войтович Тетяна Федорівна

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Основні бенефеціари проекту – особи з інвалідністю, яких у м.Рівне близько 13 000, зокрема 1400 дітей.
Крім того, тактильні карти-схеми міста, адаптовані музейні експозиції та віртуальні екскурсії будуть цікавими для усіх міських жителів та приїжджих туристів.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Реалізація проекту дозволить:
1) створити комфортні умови для змістовного дозвілля людей з інвалідністю, що сприятиме підвищенню рівня їх життєвої активності та якості відпочинку;
2) акцентувати увагу громади м.Рівне на важливості потреб людей з інвалідністю та активізувати суспільну діяльність в цьому напрямку;
3) урізноманітнити туристичну інфраструктуру м.Рівне, сформувати імідж міста як туристично-привабливого та комфортного для усіх категорій туристів.

Фотографії