Будівництво пішохідної та велодоріжки вздовж пляжу о. Басів Кут Брав участь

Доданий
29.05.2018
Номер
64
Велоінфраструктура

Проект передбачає облаштування двох доріжок (пішохідна та велодоріжка) на прибережній зоні вздовж східної прибережної смуги (пляжу) о. Басів Кут, встановлення лавок та забезпечення вуличного освітлення.

Автор проєкту
Бюджет
1 499 252 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Басівкутська, Рівне

Опис

Опис проекту

Метою проекту є підвищення рівня благоустрою міського пляжу, а також забезпечення комфортної прохідності дитячих колясок, велотранспорту та колясок для людей з інвалідністю вздовж пляжу о. Басів Кут
Пляж о. Басів Кут є чи не найбільш відвідуваним місцем під час пляжного сезону серед рівнян. В теплу погоду, цілими сім’ями жителі Рівного з’їжджаються щоб позасмагати і відпочити на сонячному піщаному пляжі. Проте, попри популярність та відвідуваність пляжу, інфраструктура та благоустрій його території залишають бажати кращого. Особливі труднощі в пересуванні по тій території виникають в таких категорій населення, як батьки з дитячими колясками, велосипедисти та люди з інвалідністю, що пересуваються на колясках.
Для вирішення наявної проблеми ми пропонуємо облаштування вздовж пляжу двох доріжок (пішохідної та велодоріжки), а також, встановлення вуличних лавок та забезпечення вуличного освітлення.
Після впровадження проекту кожен рівнянин зможе вільно скористатися його результатами, а саме, матиме змогу комфортно прогулюватися вздовж пляжу, в тому числі з дитячою коляскою або на колясці для людей з інвалідністю, кататися на велотранспорті та навіть бігати.
Проект повністю відповідає «Програмі соціально-економічного розвитку міста Рівного на 2015-2019 роки», а саме пункту про «Комунальне господарство», де одними з пріоритетних напрямків зазначено «благоустрій міських територій, зон відпочинку, парків, скверів» та «розвиток мережі зовнішнього освітлення».

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Бенефеціарами проекту є всі жителі міста Рівне, котрі відпочивають на пляжі озера Басів Кут, а також такі категорії населення, як батьки з дитячими колясками, велосипедисти та люди з інвалідністю, котрі пересуваються на колясках.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Очікувані результати: облаштовано дві комфортні доріжки (пішохідна та велодоріжка) вздовж пляжу озера Басів Кут, встановлено вуличні лавки та забезпечено вуличне освітлення та, як наслідок значно підвищено рівень благоустрою прибережної території.
Кожен рівнянин та рівнянка можуть комфортно прогулятися набережною о. Басів Кут та провести там своє дозвілля.

Фотографії