"Собачі вбиралені" в парковій зоні по вул. Набережна Брав участь

Доданий
29.05.2018
Номер
62
Навколишнє середовище

Побудова мережі "Собачих вбиралень" в парковій зоні по вулиці Набережна міста Рівного. Дані конструкції встановлюються з метою стимулювання до прибирання відходів в місцях відпочинку, де власники собак вигулюють своїх улюбленців.

Автор проєкту
Петро
Петро Год
Бюджет
248 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Набережна вулиця, Рівне

Опис

Опис проекту

78% українців вважають себе європейцями, але менше 1% прибирають за своїм собакою. Окрім неестетичного вигляду неприбрані собачі відходи несуть небезпеку для здоров'я людини, для грунтів, грунтових вод та повітря. 23 мільйони бактерій містяться в 1 грамі собачих екскрементів, 10 000 бактерій в одному кубометрі повітря це може призвести - до поширення кишкових, ниркових та інфекційних захворювань. В місцях встановлення "Собачих вбиралень" кількість відповідальних власників собак збільшується від 20 до 50 %.

Мета проекту
Започаткувати правила цивілізованого вигулу собак в місті і зменшити рівень екологічних проблем в парку.

План заходів з реалізації проекту
1. Визначення місць встановлення "Собачих вбиралень" в парках та скверах міста (обговорення місць встановлення конструкцій з громадами районів та зооактивістами) .
2. Виготовлення конструкцій та БІО-пакетів.
3. Встановлення "Собачих Вбиралень".
4. Обслуговування встановлених конструкцій.
5. Проведення інформаційної кампанії серед власників тварин.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу
- Очистка смітників та вивіз сміття. Цей пункт напряму залежить від посадових інструкцій працівникам КП УЗН, на чиїх територіях будуть встановленні "Собачі вбиральні".
- Крадіжка БІО-пакетів. Механізм диспенсера повинен бути зконструйований таким чином, щоб ускладнити крадіжку пакетів.
- Вандалізм. Для перешкоджання крадіжці або пошкодженням, "Собачі Вбиральні" повинні бетонуватись, і мати захисні елементи конструкції.

Приклади (кейси) схожих рішень
Конструкції "Собачі вбиральні " - Dog Waste Stations є розповсюдженним інструментом боротьби за чистоту навколишнього середовища в містах Європи та Америки. Найбільше таких конструкцій у Лондоні, Парижі, Берліні, Варшаві та Нью-Йорку. Конструкції виглядають майже однаково у всіх країнах і складаються з 3х частин: вентильованого смітника з кришкою, диспенсера з біодеградуючими пакетами, інформаційного табло. Найчастіше конструкції покривають фарбою зеленого кольору, відтінку, прийнятого стандартом серед країн ЄС.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Жителі міста Рівного, які відпочивають у парках, власники собак. Практичну користь від проекту матимуть комунальні підприємства, які прибиратимуть в парках, бо органічне сміття вже буде відсортоване. Зоозахисники та зооактивісти, еко-активісти.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Збільшити мережу спеціальних смітників "Собача Вбиральня" зі змінними БІО-пакетами.
1. Завдяки встановленню «Собачих Вбиралень» у власників собак сформується стала звичка прибирати за своїм улюбленцем.
2. Наявність конструкції зменшить віковічний конфлікт між жителями міста та власниками собак.
3. Одразу прибрані собачі екскременти не несуть екологічної загрози.

Фотографії