Розвиваючі тренінгові заходи «ДВIЖ» Брав участь

Доданий
29.05.2018
Номер
57
Соціальний захист

Ціль: сприяти збільшенню самооцінки, розвитку інтелекту, особистого зростання та адаптації в суспільство дітей і молоді з інвалідністю, які отримують реабілітаційні послуги в Центрі «Крок», та надання комунікативної підтримки їх батькам.

Автор проєкту
Бюджет
214 390 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Вячеслава Чорновола, 40, Рівне

Опис

Опис проекту

Мета проекту – навчити дітей та молодь з інвалідністю знаходити свої сильні сторони, змінити погляди на себе, оточуючих, суспільство та на життя. Надати інструмент для вибудовування ефективних відносин як в особистому, так і суспільному житті.
Діти та молодь з інвалідністю, які отримують соціальні послуги в Центрі «Крок», внаслідок наявних у них фізичних вад і обмежених функціональних можливостей (пересуваються у інвалідних візках, на протезах чи з допомогою палиць, милиць тощо) мають певні проблеми із самооцінкою, розвитком особистості, впевненістю, взаємовідносинах з однолітками, що впливає на їх адаптацію в суспільство.
Батьки дітей з інвалідністю щодня стикаються з проблемами дітей, однак, не завжди мають достатньо знань для надання практичної допомоги щодо виходу з кризових ситуацій.
В тренінговій програмі, зокрема, передбачені заняття з розвитку емоційного інтелекту, критичного та творчого мислення, взаємодії з іншими дітьми, розвитку характеру та здібностей, формування установок для роботи над собою, вибір моральних цінностей, знаходження життєвого призначення, професійної орієнтації та інші теми по розвитку особистості та покращення комунікації і мотивації.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Цільова аудиторія:
4 групи по 12 осіб, що будуть формуватись за віковою категорією та соціальною ознакою:
- діти з інвалідністю, віком від 12 до 15 років;
- діти з інвалідністю, віком від 16 до 18 років;
- молодь з інвалідністю, віком від 18 років і старші;
- батьки дітей з інвалідністю.
Загальна кількість учасників проекту – 48 осіб.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

На протязі року планується провести 120 занять для дітей та молоді з інвалідністю (36 осіб) та батьків дітей з інвалідністю (12 осіб) тривалістю по 1,5 - 2 години кожне по програмі «ДВІЖ».
Після проходження курсу, очікується покращення самооцінки в її учасників, формування нових умінь та навиків, необхідних для більш ефективного життєвого досвіду та самореалізації. Отримані вміння щодо пізнання себе допоможуть у майбутньому виборі професії.
Батьки, завдяки отриманим знанням та проведеним тестуванням зможуть більше розуміти потреби дітей та надавати їм практичну допомогу у формуванні особистості.
Загалом ці навчання розширять коло спілкування, дозволять пізнати себе та навчать
розуміти оточуючих, що в подальшому дасть можливість вибудовувати більш гармонійну комунікацію і відносини для адаптації у суспільстві.