Встановлення харчових контейнерів на вул. Ст. Бандери у Рівному Відхилений

Доданий
29.05.2018
Номер
56
Комунальне господарство

Встановлення контейнерів для збирання органічних відходів біля багатоквартирних будинків на вулиці Степана Бандери в Рівному.

Автор проєкту
Бюджет
394 426 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Степана Бандери, Рівне

Опис

Опис проекту

Мета проекту: встановити 8 контейнерів для окремого збирання харчових відходів на контейнерних майданчиках біля будинків №46, 48, 50 і 52, що на вулиці Степана Бандери. Адже в літньо-осінній період (сезон кавунів, помідорів тощо) рівняни нарікають на протікання сміттєвозів і неприємний запах від рідини, що залишається на асфальті. Вирішити цю проблему можна лише запровадивши окремий збір харчових відходів, які вивозитимуть в контейнерах.

Окрім того, поблизу Рівного діє сміттєпереробний завод з виготовлення FDF для цементної промисловості. Наявність залишків харчових продуктів у кінцевому матеріалі знижує якість самого матеріалу, і, як наслідок, вимагає додаткових заходів для підсушування. Це несе за собою додаткове використання енергоресурсів та спричиняє токсичний викид газів в атмосферу. Тому харчові відходи необхідно відокремлювати від побутових на стадії збирання, що дозволить підвищити якість переробленої продукції.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Мешканці зазначених будинків вулиці Ст. Бандери в Рівному часто нарікали на протікання автомобілів-сміттєвозів при вивезенні сміття біля їх будинків. Враховуючи, їх звернення до мене як депутата міської ради, а також те, що вирішити проблему можна лише запровадивши окремий збір харчових відходів, для реалізації проекту обрано саме ці адреси. Окрім того, заселеність цієї частини вулиці (велика кількість багатоквартирних будинків близько розміщені один біля одного) дозволить заощадити кошти на собівартості послуги, та проаналізувати ефективність такого способу збирання відходів.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

У результаті експериментального запровадження окремого збирання харчових відходів біля біля будинків № 46, 48, 50 і 52, що на вулиці Степана Бандери, враховуючи досвід вивезення органічних відходів таким чином, можна допрацювати механізм роботи і в подальшому запровадити окремий збір харчових відходів по всьому місту.