Міжнародний конкурс «Кращі фільми про музей» («Вest movie museums») Брав участь

Доданий
23.05.2018
Номер
32
Культура

Міжнародний конкурс, у якому змагатимуться найкращі стрічки різних жанрів, які розповідають про заклад, у якому хоч раз у своєму житті побувала кожна людина. Звичайно мова йде про музей.

Автор проєкту
Бюджет
92 500 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Музеїв на земній кулі є велика кількість, але побувати у кожному з них, на жаль, не реально. І саме проект «Кращі фільми про музей» дасть змогу рівнянам познайомитися в оригінальний спосіб з різноманітними музеями з усього світу. Поштовхом до запровадження Рівненського міжнародного конкурсу став короткий мюзикл «Люблю музей», знятий у Рівному, дебют якого відбувся 18 травня 2015 року у міжнародний День музеїв. Саме 18 травня, але вже 2019 року у всесвітнє музейне свято й відбудеться цей конкурс. І його візитною карткою буде знятий у Рівному шорт-мюзикл, який і створений рівнянами з великою любов'ю. Саме тому мабуть ця робота припала до душі людям у багатьох точках світу, адже представляла та рекламувала місто Рівне й Україну на наступних міжнародних кінофестивалях: New York City Independent Film Festival (США), Grand Indie Wise Convention (США), «12 Months Film Festival» (Румунія), Ozark Shorts (США), Phoenix Film Festival Melbourne (Австралія), China Womens Film Festival (Китай) , Golden Diana Awards (Австрія), Southeastern International Film Festival (Ірландія), Pervolia International Film Festival (Кіпр), Internet Short FILM Festival (США), BEST SECONDS Film Festival (Швейцарія). Також мюзикл був лауреатом українських кінофестів таких як Гогольфест (Київ), Зоряне містечко (Бердичів), Вітрила пригод (Луцьк), Світло (Київ), Кіти (Маріуполь), Канівського МКФ (Канів).
Проведення конкурсу, який повинен пройти 18 травня 2019 року у міжнародний День музеїв у Рівненському обласному краєзнавчому музеї, ще раз підтвердить прагнення міста Рівне та його мешканців по праву називатися Європейським містом з глибоким різноманітним і різнобарвним культурним наповненням, що відповідає стратегічним пріоритетам і цілям розвитку міста. Мешканці міста та його гості матимуть змогу відчути насолоду від кращих світових фільмів різних жанрів, які розповідають про музеї та усе, що з ними пов'язано. Саме такі роботи митців з різних країн будуть представлені у конкурсній програмі.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Звісно, що цей проект у першу чергу буде створений для рівнян, яким разом із гостями та учасниками буде цікаво завдяки конкурсним роботам познайомитися з музеями різноманітних країн світу, поринути у їх глибину та поспілкуватися з творцями стрічок та культурно й духовно збагатитися та дізнатися багато цікавої та пізнавальної інформації.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Головним результатом буде поповнення культурно-мистецького життя міста цікавим та оригінальних заходом міжнародного рівня та залучення до нього рівнян та гостей міста, а крім того й чергове утвердження репутації Рівного, як культурного ядра України.