Будівництво спортивного майданчика на території Рівненської класичної гімназії «Престиж». Брав участь

Доданий
21.05.2018
Номер
22
Спорт

Спортивні майданчики – це чудове місце для захоплюючого дозвілля дітей та дорослих, зона комфорту та здоров’я, де можна активізувати свою рухову діяльність, зняти статичну напругу і просто змістовно провести час. Реалізація проекту дозволить ефективно розвивати масовий спорт, пропагувати активний відпочинок та здоровий спосіб життя.

Автор проєкту
Алла
Алла Міркова
Бюджет
1 249 482 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Галицького Данила, 15, Рівне

Опис

Опис проекту

5.1Мета проекту :
Створення умов для занять фізкультурою та спортивним дозвіллям мешканцям мікрорайону шляхом облаштування спортивного майданчику. Відсутність умов для всебічного культурного, фізичного розвитку призводить до серйозних негативних наслідків: пияцтво, зростання злочинності серед молоді. Водночас, спорт - це один з найбільш доступних способів підтримки і збереження здоров'я , працездатності людини та змістовного проведення дозвілля. Заняття спортом, особливо аматорські, варто розглядати не тільки як спосіб зміцнення і збереження здоров'я, але і як превентивний засіб по запобіганню антисоціальних проявів поведінки в середовищі молоді та дорослих, а також як засіб військово-патріотичного виховання підростаючого покоління.

5.2 Проблема, на вирішення якої він спрямований:
Відсутність належно облаштованих спортивних майданчиків призвела до занепаду масового спорту. Молодь та дорослі надають перевагу беззмістовному проведенню дозвілля, демонструючи схильність до девіантної поведінки. Окрім цього, безліч негативних факторів впливає на сучасних людей та їх здоров’я : погіршення екологічного фону, засилля ІТ-розваг і т.д. Майданчик сприятиме гарному фізичному розвитку школярам і дасть можливість більш змістовно проводити заняття з предмету Захист Вітчизни, сприятиме прищепленню і формуванню навичок здорового способу життя у Рівнян.

5.3 Запропоновані рішення:
Встановлення сучасного спортивного майданчика , яким зможуть на постійній основі користуватися до 50 дітей та до 20 дорослих осіб. Сучасний спортмайданчик спонукатиме молодь більш активно займатись спортом, здобувати навички у процесі фізичної підготовки, сприятиме зміцненню фізичного здоров'я усіх вікових категорій мешканців Рівного.

5.4 Пояснення щодо того, чому саме це завдання повинно бути реалізоване і яким чином його реалізація вплине на подальше життя мешканців:
Не у кожного є фінансова можливість та час відвідувати спортзали та змінювати своє здоров’я . Мікрорайон радіозаводу дуже віддалений від спортивних центрів міста і забудовується високими темпами без належної інфраструктури для змістовного дозвілля мешканців у безпечних і комфортних умовах. Проте, у мікрорайоні гімназії відсутній сучасний спортивний комплекс ( спортзал чи спортмайданчик ) на якому можуть займатись спортом всі бажаючі, незалежно від погодних умов. На даний час такі послуги гімназія все ж надає, попри відсутність необхідної матеріально-технічної бази .
У зв’язку із недостатнім фінансуванням заклад не має можливості придбати спортивне обладнання для повноцінного зайняття спортом членами територіальної громади.

Співавтор проекту - Мірков Віктор Анатолійович

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Реалізація проекту передбачає заняття спортом на свіжому повітрі для всіх бажаючих в будь-який час з 8.00 до 20.00 безкоштовно учням школи, дітям, дорослим та людям похилого віку з прилеглих до школи будинків. Таким чином дана програма має широку соціальну спрямованість : облаштування майданчика сприятиме забезпеченню належного рівня фізичної підготовленості, вихованню стійкого інтересу до рухової активності та пропагуватиме здоровий спосіб життя.
Облаштування спорткомплексу на території гімназії убезпечить обладнання від ймовірного руйнування вандалами, оскільки територія закладу огороджена і охороняється. Водночас всі бажаючі матимуть безперешкодний доступ до вуличного спорткомплексу .

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Проект дасть можливість :
• покращити умови відпочинку дітей і дорослих різного віку;
• мешканці сусідніх дворів зможуть приходити на майданчик разом зі своїми дітьми для відпочинку, спілкування та розваг;
• створить умови для занять спортом людям похилого віку;
• відірве» молодь від комп’ютерів, дасть альтернативу «планшетному» дозвіллю ;
• продемонструє жителям прилеглих до школи будинків турботу міської влади.

Фотографії