«Простір знань». Переобладнання читального залу Рівненської міської бібліотеки мкр. Ювілейний Брав участь

Доданий
21.05.2018
Номер
21
Культура

Оновити, модернізувати, естетично оформити читальний зал бібліотеки відповідно сучасним вимогам для того, щоб бібліотека стала привабливим місцем, яке об'єднує, дає шанс кожному мешканцю мікрорайону, громади міста відчути причетність до єдиної духовної культури суспільства.

Автор проєкту
Ольга
Ольга Миронець
Бюджет
264 793 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Корольова, 4, Рівне

Опис

Опис проекту

Основним напрямком соціокультурної діяльності Рівненської міської бібліотеки мкр. Ювілейний є розробка та впровадження інноваційних форм роботи, інформування читачів про літературу та популяризація читання, налагодження комунікації між бібліотечною спільнотою і органами державної влади та місцевого самоврядування, організація локальних кампаній із залученням усіх верств населення для сталого розвитку демократичного суспільства, спрямування його на дотримання загальнолюдських цінностей, духовного, культурного та інтелектуального розвитку.
Відремонтоване, переобладнане приміщення дасть можливість організувати ефективне функціонування читального залу бібліотеки, покращити забезпечення доступу до різних інформаційних ресурсів усіх користувачів, залучити мешканців мікрорайону до суспільного, громадського та культурного життя, створивши в бібліотеці центр соціалізації людей.
Проект «Простір знань» передбачає створення у читальному залі бібліотеки декілька зон:
Зона 1: "Місце бібліотекара". Зона для бібліотекара зручна, комфортна, під рукою все потрібне для роботи. Розташований куточок так, щоб зручно було контролювати усі зони. Устаткування: комп'ютер з базами даних, зв'язком з комп'ютерною зоною, кафедра для видачі літератури і реєстрації читачів, шафа з 10 модулями для читацьких формулярів на колісних опорах, крісло.
Зона 2: "Комп'ютерна зона". Багатофункціональний стіл для роботи на персональному комп’ютері, розрахований на 3 робочих місця, 3 комп’ютери, 3 крісла.
Зона 3: «Місце для роботи з документами», яке легко перетворюється у «Мобільну глядацьку залу». Устаткування: 6 трапецієвидних читацьких столів на 3 посадочних місця кожний, 18 крісел, телевізор з широким екраном.
Зона 4: "Місце для легкого читання". Зона обладнана комфортними м'якими меблями - 2 дивани в куточку для читання є спокійним предметним фоном. Це місце психологічного розвантаження для користувачів, де з цікавою книгою у руці, людина має можливість подумати, щось переосмислити. Поряд розташований сучасний стелаж на колесах з новинками журналів та книг.
Зона 5: "Довідково-бібліографічний апарат бібліотеки", «Виставкова зона». Устаткування: шафа каталожна, шафа для довідкової літератури. Оздоблення для кріплення картин на виставковій стіні.

Співавтор проекту - Вакуленко Світлана Кузьмівна

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Рівненська міська бібліотека мкр. Ювілейний робить значний акцент на розвиток соціально-комунікативної функції через інформаційно-орієнтовані сервіси і послуги, партнерські зв’язки. Бібліотека співпрацює з усіма віковими категоріями населення міста, різними соціальними групами, закладами і підприємствами, особливо з Рівненською обласною організацією Національної спілки письменників України, місцевими видавництвами, музеями, Рівненськими ЗМІ, навчальними закладами міста, Головним територіальним управлінням юстиції в Рівненській області та іншими установами.

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Саме обмін інформацією, знаннями, традиціями робить бібліотеку духовно-просвітницьким центром. Розширивши свою функцію, «Простір знань» відновленого приміщення читального залу відкриває безмежні можливості для проведення громадських культурних заходів, презентацій, ділових зустрічей, круглих столів.
Реалізація проекту дозволить покращити обслуговування користувачів бібліотеки, завдяки створенню максимуму зручностей для відвідувачів, сприятливих та комфортних умов для активної роботи та відпочинку - можна почитати книгу, газету або журнал в затишній обстановці, подивитися фільм, або посидіти в навушниках, насолодившись улюбленою музичною групою, зіграти в різні настільні ігри.
Основні критерії: Економічність. Актуальність. Сучасність. Витонченість.
Концепція проекту - зробити затишний дружній простір, куди охоче прийдуть усі мешканці мікрорайону і міста.

Фотографії