Реконструкція дитячого ігрового майданчика в парку ім.Шевченка з встановленням інклюзивних елементів Брав участь

Доданий
31.05.2018
Номер
105
Комунальне господарство

Реконструкція дитячого майданчика передбачає здійснення заміни існуючого пісочного покриття твердим (бруківка) та спеціалізованим м’яким покриттям у місцях ймовірного падіння дітей. Реставрація та ремонт існуючих ігрових снарядів, лавочок та встановлення нових снарядів з можливістю доступу до них дітей з особливими потребами.

Автор проєкту
Наталія
Наталія Демедюк
Бюджет
1 300 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Вячеслава Чорновола, Рівне

Опис

Опис проекту

Площа існуючого майданчика становить близько 1400 м. кв. Майданчик встановлювався на початку 80-х років за існуючими на той період стандартами та технічними можливостями. Відповідно, майже за 40 років як майданчик, так і сама концепція дозвілля дітей змінилась. Необхідність здійснити його реконструкцію зумовлена вимогами часу та потребами містян. За проведеним аналізом відвідування впродовж 1-28 травня поточного року майданчиком щодня в буденні дні користуються в середньому 80 дітей (максимальне одночасне перебування -22 дитини). У вихідні та святкові дні - 420 дітей (максимальне одночасне перебування – 96 дітей). Тобто, майданчик впродовж місяця має відвідування приблизно 3200 дітей. Близько 40 % - постійні відвідувачі, мешканці прилеглих будинків. За спостереженнями, серед відвідувачів дітей з особливими потребами (явні ознаки захворювання) відвідало 18 чоловік. За результатами спілкування – батьки дітей з особливими потребами пояснюють, що на цьому майданчику відсутні умови для дозвілля дітей з інвалідністю.
Концепція проекту передбачає здійснити наступні заходи:
мощення бруківкою площі до 800 м. кв. з метою знепилення майданчику.
Влаштування спеціального гумового покриття в місцях можливого падіння дітей під час активних ігор та навколоігрових снарядів (гойдалки, гірки, каруселі).
Реставрація існуючих дерев’яних різьблених колод (оздоблення за мотивами Українських народних казок).
Ремонт існуючих ігрових снарядів (8 од).
Закупівля та встановлення ігрових снарядів в кількості 18-22 шт, з них 7-10 для дітей з особливими потребами.
Ремонт підпірних стінок.
Озеленення території майданчика рослинами з природніми лікуючими та антигрибковими властивостями (ялівець, калина, катальпа).
У разі реалізації проекту рівняни отримають сучасний ігровий майданчик в «легенях міста», функціонування якого не буде потребувати додаткового фінансування з бюджету, функціональні можливості такої локації будуть актуальні мінімум 5-ть років. Такий інфраструктурний об’єкт не привабливий для вандалів.

Співавтор проекту - Мушкєєв Валентин Валентинович.

Обгрунтування бенефіціарів проекту

Всі мешканці міста

Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

Створення в центральній частині міста інфраструктурного об’єкту дитячого дозвілля з інклюзивними елементами.