Відбулася презентація проекту "Громадський бюджет Рівного"

Кожен рівнянин отримав можливість втілити свої ідеї з розвитку міста в реальність за рахунок коштів міського бюджету.

     У середу, 14 вересня в Інформаційно-освітньому просторі InfoHub відбувся інформаційний семінар «Участь громадян у бюджетному процесі м. Рівного», організований Інститутом Регіонального Розвитку. У семінарі взяли участь секретар Рівнеради Сергій Паладійчук, депутати та представники виконавчої влади міста, громадські активісти та журналісти.

     В рамках проведеного заходу громадськості було презентовано надзвичайно цікавий та перспективний проект "Громадський бюджет Рівного". Відтепер, кожен рівнянин отримав можливість втілити свої ідеї з розвитку міста в реальність за рахунок коштів міського бюджету. Зробити це можна з 15 по 28 вересня в зручних умовах шляхом заповнення відповідної форми на сайті rivne.pb.org.ua Після отримання заявок всіх бажаючих та фахової експертизи проектів буде проведено голосування, за підсумками якого ті проекти, які набрали найбільшу кількість голосів будуть профінансовані та реалізовані вже наступного року виконавчими органами Рівнеради. Очікується, що таких проектів-переможців буде кілька десятків, отож, кожен учасник має великі шанси на перемогу.

     Більше інформації про умови участі в громадському бюджеті можна знайти на сайті rivne.pb.org.ua

     Захід проходив у рамках реалізації проекту USAID «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження», що виконується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень та Рівненською міською радою.