У Рівному стартувало голосування за проекти громадського бюджету

Проголосувати за проекти громадського бюджету Рівного можна з 17 вересня по 01 жовтня на сайті rivne.pb.org.ua або в пунктах для голосування: в Міській раді та ЦНАПі.

Шановні рівняни!

З 17 вересня по 01 жовтня 2019 року триває голосування за проекти громадського бюджету Рівного.

Кожен рівнянин віком від 18 років може проголосувати не більше, ніж за 3 великих та 3 малих проекти.


Проголосувати можна на сайті rivne.pb.org.ua з використанням ідентифікації через сервіс Bank ID або в пунктах голосування (міськвиконком та ЦНАП), пред’явивши паспорт, а також (при потребі) документи, що підтверджують факт проживання в Рівному.



Порядок голосування та підрахунку голосів

(затверджений рішенням Координаційного комітету 29.08.2019р.)

1.  Голосування здійснюється за Проекти, які допущенні Координаційним комітетом до голосування.

2.  Проголосувати за Проекти можуть громадяни України віком від 18 років, які зареєстровані або проживають на території міста Рівного, що підтверджується офіційними документами – довідкою про місце роботи, навчання, служби чи іншими документами, що підтверджують факт проживання в місті.

3.  Для підтвердження права на голосування член територіальної громади міста Рівного пред’являє паспорт, а також (при потребі) документи, що підтверджують факт проживання в Рівному (довідка про місце роботи, навчання, служби тощо).

4.  Одна особа може особисто проголосувати не більш як за три великі Проекти та три малі Проекти.

5.  Голосування проводиться шляхом заповнення бланку для голосування, затвердженого Рівненською міською радою (Додаток 4 до Положення про громадський бюджет міста Рівного) або шляхом заповнення електронної форми на сайті https://rivne.pb.org.ua/ з використанням ідентифікації/верифікації/реєстрації через сервіс Bank ID.

6.  Проголосувати можна з 17 вересня по 01 жовтня включно на сайті https://rivne.pb.org.ua/ (цілодобово) або в пунктах для голосування (відповідно до графіка роботи установ, де вони знаходяться):

          - Виконавчий комітет Рівненської міської ради (вул.Соборна, 12а);

          - Рівненський ЦНАП (м-н Просвіти, 2).

7.  На період проведення голосування проводити агітацію за проекти в пунктах для голосування забороняється.

8.  Паперові бланки для голосування мають наскрізну нумерацію та відтиск печатки відповідного органу виконавчої влади.

9.  Заповнені паперові бланки для голосування через кожні пʼять днів передаються в відділ інформаційно-аналітичного забезпечення (вул.Соборна, 12а, каб.106) з метою внесення інформації відповідальними працівниками (операторами) в електронну систему та зберігаються впродовж місяця після останнього дня голосування.

10.       Координаційний комітет має право здійснювати перевірку бланків для голосування та приймати аргументовані рішення щодо неврахування голосів, які містять ознаки неособистого голосування та/або віддані з порушенням норм Положення про громадський бюджет у місті Рівному.

11.       Координаційний комітет має право зняти проекти з голосування на підставі грубого або неодноразового порушенням норм Положення про громадський бюджет у місті Рівному (масове неособисте вкидання голосів, підкуп голосуючих тощо).

12.       Підсумки голосування затверджуються Комітетом не пізніше десяти днів після останнього дня голосування.

13.       Контроль за голосуванням має право здійснювати автор, члени територіальної громади міста Рівного і вони мають право подати письмову обґрунтовану скаргу.

14.       Комітет більшістю голосів від свого складу має право визнати бюлетені для голосування та результати голосування в певній частині недійсними у разі наявності обґрунтованих сумнівів чи обґрунтованих письмових скарг.





Таким початок голосування за проєкти громадського бюджету Рівного побачили журналісти місцевих телеканалів:




А таким виглядає місто в ці дні: