У Рівному розпочато підрахунок "паперових" голосів за громадські проекти

23 вересня відбулося перше проміжне виймання зі скриньок заповнених паперових бланків для голосування за громадські проекти. Зі скриньок дістали 516 бланків для голосування

23 вересня відбулося перше проміжне виймання зі скриньок заповнених паперових бланків для голосування за громадські проекти. 

В процедурі виймання бланків взяли участь члени Координаційного комітету, автори проектів, представники засобів масової інформації та громадські активісти.

Зі скриньок дістали 516 бланків для голосування, з них: 

- 372 бланки в приміщенні ЦНАПу;

- 144 бланки в приміщенні міськвиконкому.

В обох пунктах для голосування ознак фальсифікації голосів не виявлено.

Заповнені бланки для голосування були передані в відділ інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради для опрацювання - внесення до єдиної електронної системи "Громадська платформа", де вони будуть додані до голосів, відданих в електронній формі.

Перші дні голосування за громадські проекти очима рівненських тележурналістів:



В перші дні рівняни більш активно голосували в електронній формі на сайті громадського бюджету Рівного https://rivne.pb.org.ua/ . Так, станом на ранок 23 вересня за допомогою "електронного" голосування віддали свої голоси понад 3,5 тис. рівнян.


Довідково: 

Проголосувати можуть рівняни віком від 18 років до 01 жовтня включно. Проголосувати можна онлайн на сайті rivne.pb.org.ua або в пунктах для голосування: ЦНАП (майдан Просвіти, 2) та Рівненська міська рада (вул.Соборна, 12-а) відповідно до графіка їх роботи (при собі потрібно мати паспорт).

Крім того, для більшої зручності жителів цьогоріч рівняни можуть також віддати свої голоси в терміналах самообслуговування "Приватбанк" (сервіс доступний для користувачів цього банку).