У рамках громадського бюджету у Рівному реалізовуються унікальні ініціативи

Завдяки активній підтримці рівнян та креативним ідеям, у нашому місті реалізовуються унікальні ініціативи у рамках Громадського бюджету.

Завдяки активній підтримці рівнян та креативним ідеям, у нашому місті реалізовуються унікальні ініціативи у рамках Громадського бюджету.
 
Один з таких яскравих прикладів – два проєкти лікаря Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрія Стахнюка. Саме вони перемогли у 2019 році на громадському бюджеті.
Автор проєкту запропонував встановити три дефібрилятора та створити центр навчання домедичної допомоги (симуляційної медицини) у Рівному. Оскільки щороку в Європі та США від раптової зупинки серця помирає приблизно 700 000 осіб. А вчасно розпочата серцево-легенева реанімація збільшує шанси на життя в 3 рази.
Розуміючи важливість цієї проблеми, рівняни підтримали проєкти Андрія Стахнюка.
Відтак, у місті встановили три автоматичних зовнішніх дефібрилятори:
- у Центрі надання адміністративних послуг;
- Міському будинку культури;
- дитячо-юнацькій спортивній школі №4, що на вулиці Фабричній.
Ці заклади розташовані у різних районах, де найбільше скупчення людей.

У разі необхідності, рівняни можуть скористатися дефібриляторами, тим самим врятувати життя іншим. Проте, не кожен вміє правильно надавати домедичну допомогу, а також користуватися цим пристроєм. Тому фахівці швидкої на базі центру симуляційної медицини навчатимуть усіх охочих домедичній допомозі. Його створено за кошти громадського бюджету. Було закуплено необхідні манекени та обладнання для проведення навчання.
Пишаємося рівнянами, яким не байдужа доля нашого міста і які охоче долучаються до розбудови нашої громади.
Запропонувати свої креативні ідеї можете і ви. Для цього потрібно подати свій проект на Громадський бюджет до 29 травня на платформі rivne.pb.org.ua