У Рівному відбувся Міський телевізійний чемпіонат "Кубок Рівного з КВН"

У березні - листопаді в Рівному в рамках реалізації проекту громадського бюджету Рівного відбувся Міський телевізійний чемпіонат "Кубок Рівного з КВН"

    За сприяння управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради в рамках реалізації громадського бюджету Рівного впродовж березня - листопада 2017 року було проведено Міський телевізійний чемпіонат "Кубок Рівного з КВН" за графіком:

- 22 березня - фестиваль (відбірковий тур);

- 10 травня - 1/4 чемпіонату (2 гри);

- 28 червня - Літній Кубок "КРОК" КВН;

- 27 вересня - 1/2 чемпіонату (півфінал);

- 15 листопада - фінал.

     За підсумками чемпіонату переможець "Кубку Рівного з КВН" - команда КВН "Майлі Сайрус" представлятиме Рівне на фестивалі "Ліги Сміху" у місті Одеса.

http://i.piccy.info/i9/75480852d91347f5c8ff077225482bfb/1513172436/347653/1204767/11.jpg

Основна мета проекту та його завдання:

- запровадження (відновлення) в Рівному власного міського чемпіонату КВН, де змогли б реалізуватись молоді талановиті початківці;

- естетичне та культурне виховання підростаючого покоління (школярів та студентської молоді);

- створення майданчика для реалізації здібностей молодих артистів-аматорів естардного жанру, авторів, акторів та організаторів;

- залучення молоді до активного організованого інтелектуального відпочинку;

- проведення циклу молодіжних майстер-класів для охоплення якнайбільшої кількості ентузіастів, аматорів;

- підвищення загального рівня сценічної майстерності, культури сцени - серед молодих рівненських виконавців;

- представництво міста Рівного на загальнодержавному, а в перспективі і міжнародному рівні в жанрі гумору. http://i.piccy.info/i9/1986ed8464a93162b1745acf66b879ac/1513172505/336014/1204767/12.jpg

Опис результатів проекту:

22.03.2017р.

В березні 2017 року в приміщенні великої зали КЗ “Рівненський міський палац культури» РМР відбувся фестиваль за участі 14 команд заявлених від ЗОШ, НВК, ВНЗ I-IV р.а. та декількох колективів збірних закладів та міста.

У журі були запрошені відомі рівняни, окремо було сформовано команду тренерів-кураторів, що повинні супроводжувати команди протягом сезону. До складу тренерської команди увійшли учасники колективу-переможця «Рівненської Ліги Сміху» - «Збірна Ювілейного».

За підсумками фестивалю відібрано 10 команд, що пройшли в сезон чемпіонату КРОК.

На фестивалі були присутні близько 600 глядачів, відзнята телевізійна версія, що транслювалася на телеканалі - РИТМ ТВ.

10.05.2017 р.

У першому турі, проведено дві гри по 5 команд у кожній. Ігри проводились у великій залі КЗ «РМПК» РМР при переповненій залі, до участі долучились також колективи КЗ «РМПК» РМР та мистецького центру РЕТК НУВГП.

Телеверсія - транслювалась на каналі РИТМ ТВ та розміщена для загального доступу в мережі Інтернет на каналі Youtube.

28.06.2017 р.

На відкритій сцені («Зелена естрада») КП «Міське об’єднання парків культури та відпочинку» РМР в День Конституції України було проведено розіграш «Літнього кубку КВН КРОК» за темою «Право на сміх».

В розіграші брали участь шість команд, окремим конкурсом було проведено розминку із глядачами. До участі могли заявитись будь-хто із бажаючих рівнян.

За підсумками гри – перемогу здобула збірна Рівного «Та успокойся Стас, придумаємо ми ту назву».

В чемпіонаті з Розминки - перемогу святкувала команда НВК № 12 «НеАдеквати».

Телеверсія - транслювалась на каналі РИТМ ТВ та розміщена для загального доступу в мережі Інтернет на каналі Youtube.

27.09.2017 р.

У півфіналі Міського телевізійного чемпіонату «Кубок Рівного з КВН» зустрілись команди, що пройшли всі етапи відборів та виявились найуспішнішими. Саме ці вісім колективів і розіграли путівки до фіналу Ліги КВН та отримали можливість поборотися за головний приз - Путівку на фестиваль Ліги Сміху у місто Одесу.

Зала була заповнена вщерть. Телевізійний сюжет про транслювався на каналі РИТМ ТВ та був розміщений на офіційному каналі Youtube.

15.11.2017 р.

У фінальній грі за перемогу змагались команда РЕТК НУВГП «Аби-Хто!», збірна НВК №12 «НеАдеквати», а також два колективи, що є більш досвідченішими у гуморі команди збірні «Крик Вільгельма» та «Майлі Сайрус». В тяжкому проте веселому змаганні, перемогу всього у 2 бали вибороли прихильники американської акторки-співачки «МАйлі Сайрус»

Телеверсія - транслювалась на каналі РИТМ ТВ та розміщена для загального доступу в мережі Інтернет на каналі Youtube.

Школа КВН

Паралельно для кращої реалізації проекту серед учасників та всіх бажаючих було проведено цикл майстер-класів «Школа КВН» за участі акторів з Ліги Сміху, телевізійних проектів на центральних телеканалах та фахівців сценічного мистецтва. Майстер-класи відбувались у приміщенні Малої Зали КЗ «РМПК» РМР за графіком:

  • 18-21 березня (ознайомчі майстер-класи, відкриті уроки, редактури)
  • 6-9 травня (практикум з сценічної майстерності, сценічна мова, основи режисури)
  • 24-27 червня (майстерність стендап, імпровізація, розминка)
  • 23-26 вересня (композиція, просторова геометрія і мізансцени, робота з відео).

Проект реалізовано КЗ "Рівненський міський палац культури" за сприяння управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради в рамках громадського бюджету Рівного.

Ініціатор проекту - Алексіюк Руслан Іванович

Вартість реалізації проекту склала 144,95 тис. грн