У Рівному презентували проекти громадського бюджету 2018 року

12 та 13 червня у Рівному презентували та публічно обговорили проекти громадського бюджету 2018 року

        Упродовж двох днів тривала презентація та обговорення проектів громадського бюджету, поданих авторами у 2018-му.

        Така практика започаткована у цьому році з метою відкритого інформування громадськості про перебіг процесу громадського бюджету, а також аби автори та управління, які реалізовуватимуть проекти після голосування, змогли вже на початковому етапі порозумітися, виявити та виправити певні недоліки чи невідповідності тощо.


        За словами секретаря Рівненської міської ради Сергія Паладійчука, який координує процес громадського бюджету Рівного, з кожним роком динаміка зростає, як зростає і конкуренція.


        Так, у 2016 році рівняни подали 45 проектів, у 2017-му – 86, а у нинішньому – 110. З них (зі 110) – 54 малі та 56 – великі, на загальну суму 74 млн.грн. Як бачимо, змінюються і пріоритети рівнян. Якщо раніше переважали проекти у сфері культури, то тепер прослідковується тенденція до збільшення ініціатив, які покращуватимуть інфраструктуру нашого міста.


        Прикметно, що ідею громадського бюджету цьогоріч підтримав і голова Рівненської обласної адміністрації Олексій Муляренко. Він представив два соціальних і один інфраструктурний проекти, які підготувала його команда.

        Тож громадський бюджет – це сучасна і позитивна форма співпраці громади та міської влади. Процес триває, йдемо далі. Адже дорогу осилить той, хто йде.