Рівняни вчились писати проекти для участі в громадському бюджеті міста

Відбувся навчальний семінар з написання проектів в рамках реалізації громадського бюджету Рівного.

     15 вересня в приміщенні InfoHUB м.Рівного відбувся інфрмаційний семінар "Участь громадян у бюджетному процесі м.Рівне". Експерти Інституту Регіонального Розвитку Валерій П'ятак та Олена Бей допомагали розібратися що таке "громадський бюджет", як потрібно писати проекти, як знайти однодумців та як можна втілити в життя цікаві ідеї з розвитку міста.

     В навчанні взяли участь більше 50 учасників, які своєю активною позицією засвідчили готовність вчитися та брати відповідальність за зміни в місті на себе. Приємно відмітити, що громадські активісти та депутати, представники виконавчих органів міської влади, студенти та інші небайдужі рівняни спільно працювали над генерацією ідей, визначенням завдань та цілей, складанням бюджету та плануванням заходів з реалізації проекту.

     Нагадуємо, що прийом проектів на виконання громадського бюджету Рівного стартує вже сьогодні. 

     Подати проект можна з 15 вересня по 05 жовтня трьома шляхами:

     1) заповнивнивши відповідну форму на сайті rivne.pb.org.ua (рекомендуємо);

     2) у паперовому вигляді за адресою: м. Рівне, вул.Соборна, 12-А, к.106 (з поміткою "Громадський бюджет м.Рівного");

     3) надіславши сканований оригінал документів з поміткою "Громадський бюджет м.Рівного" на електронну адресу rivne_moderator@ukr.net

 

     З матеріалами навчального семінару можна ознайомитися в розділі "Допомога" (підрозділ "інструкції").

 

     Захід організований ГО «Інститут Регіонального Розвитку» у рамках реалізації проекту USAID «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у наданні допомоги щодо запровадження бюджету участі на місцевому рівні в Україні. Проект «ЗМФІ-ІІ» реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД) та Рівненською міською радою.